2019-02-09 06:44:13• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Újabb álorvosra bukkantak Romániában

Matteo Politi (fotó: ciao.ro)
Matteo Politi (fotó: ciao.ro)

Újabb álorvosra bukkantak Romániában az illegálisan praktizáló olasz Matteo Politi esete nyomán indított ellenőrzések során - tájékoztatott pénteken az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca közleménye szerint a bukaresti közegészségügyi igazgatóság által elrendelt vizsgálat során derült fény arra, hogy egy másik esetben is illegálisan bocsátottak ki orvosi bélyegzői kódot, mivel azonban a rendőrség és az ügyészség is vizsgálatot indított az ügyben, egyelőre nem hoznak nyilvánosságra részleteket ezzel kapcsolatban. A minisztérium megjegyzi, az illegálisan bélyegzői kódhoz jutott személyek egyike sem nyújt már egészségügyi szolgáltatást az országban. 


Emlékeztetőül az első esetről: A magát Mathew Mode esztétikai sebésznek kiadó 38 éves férfi, akinek életrajzában az szerepel, hogy az Egyesült Államokban szerzett diplomát, majd az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Olaszországban dolgozott, voltaképpen egy nyolc osztályt végzett olasz állampolgár, akit korábban Olaszországban már másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek hasonló csalásért.  2018 tavasza óta négy bukaresti magánkórházban dolgozott plasztikai sebészként. Az egyik kórház asszisztensei - akik az álorvost a műtőbe kísérték - vették észre, hogy nem ismeri a műtét előtti bemosdás és fertőtlenítés szabályait, és a steril műtőkesztyűt sem megfelelően veszi fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: